Koku Nedir?

Koku, koku alma duyusuyla hissedilen, genelde çok küçük konsantrasyonlarda havada çözülmüş olarak bulunan kimyasal maddelerden herbiridir. Kokuya karakteristik niteligini veren, moleküller arasindaki mikroskobik degisikliklerdir. Moleküller arasindaki çok küçük farkliliklar, çiçeklerin ve meyvelerin birbirlerinden çok farkli kokulara sahip olmasina neden olur.Buharlasma ne kadar yogun olursa, meydana gelen koku da o denli belirgin olur.

Koku Nasıl Açığa Çıkar? 

Sıcak havalarda bir çok kokunun soğuk havalardakine göre daha yoğun hissedilmesinin nedeni daha çok koku molekülünün ortama yayilması ve hava ile birlikte daha yoğun hareket etmesidir. Kokular Aristo'dan beri çeşitli sınıflamalara tabi tutulmuştur. Bugün kullanılan en genel sınıflamaya göre kokuları 7 temel kokuya göre sınıflandırmaktayız. Bu kokular keskin, çürük, nane, misk, çiçek , kafur , eter olarak adlandırılmaktadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir