Koku testlerini yapmadan önce Hastaya, Doktora ve Testin yapıldığı ortama ilişkin 3 temel hazırlık süreci vardır.
Hastaların koku testi öncesi trcihan aç karnına olmaları tercih edilir. Hemen yemek sonrası yapılan testlerde hastaların koku ile ilgili konsantrasyonlarında düşmeler olmaktadır.
Hastaların gelemeden 6-8 saat öncesine kadar çay kahve içmemiş olması istenir.
Hastaların teste gelemden 6 saat öncesine kadar sigara içmemiş olması istenir.
Hastaların varsa ,koku bozukuluğu dışındaki ek hastalıklarına bağlı kullandıkları ilaçların listesini yanlarında geitmeleri istenir.
Hastaların teste üzerlerinde herhangi bir parfüm ya da testi olumsuz etkileyebilecek bir koku bulunmaması istenir.
Doktora ait faktörler ise , her hangi bir parfüm koku kullanmamış olması, tercihan kokuları kokusuz bir eldiven ile hastaya koklatması ve testi bizzat doktorun kendisinin yapması istenir.
Ortama ilişkin koşullar ise kokusuz bir ortam olması , koku testlerinin uygun sıcaklık ve ışık altında saklanmış olması ve düzgün hafif bir havalandırma sistemi ortamında koku testlerinin ypaılması gerekmektedir.
Bazı doğumsal ve ailevi hastalıklar koku kayıplarına yol açabilir. Bu yüzden koku kaybı ile gelen bir hastamızın bu şikayetlerinin ne kadar süredir var olduğu , nasıl başladığı ve ailesinde başka bire ...
Devamını OkuKoku alma, burundan ve ağızdan alınan havanın içinde taşınan "Koku Molekülleri"nin, burnun yaklaşık 7 cm gerisinde, üst konka ve burun kemiği etrafında bulunan, yaklaşık 1 cm2 lik "Koku Alanı"na ulaşm ...
Devamını OkuYaşamımızda karşılaştığımız tüm kokuları farklı bir mekanizma ile beynimizde yer alan koku belleğinde saklamaktayız. Bir koku ile ilk defa karşılaşıyorsak bu koku önce hafızamızdaki diğer kokularla ka ...
Devamını Oku