Ses kısıklığına sebep olan en sık görülen hastalık reflü hastalığıdır. İkinci olarak ise bizim toplumumuzda çok sık görülen ve doğuştan gelen sulkus vokalis hastalığıdır.
Ses telindeki polipler, nodüller, kistler , ses teli felçleri ve ses teli üzerindeki herhangi doku değişiklikleri ses kısıklığı yapar. Bir diğer sebep ses telinin zamanla kalınlaşmasıdır ki bu özellikle sigara içen kişilerde gözlenir.
Vücudumuzun genel durumu sesimizi de etkiler. Eğer sistemik bir rahatsızlığımız varsa örneğin; troid hastalığı, şeker hastalığı, bir duruş bozukluğu ya da bir ortopedik probleminiz varsa ses problemi de yaşarsınız. Bunların yanında psikolojik etkiler , moral bozukluğu, depresyon da ses kısıklığı sebepleri arasındadır. Aslında yaşadığımız her türlü olay ses fonksiyonumuzu etkiler ve bu etkiyi biz dışarıdan da hissedebiliriz.
Ses telleri boynumuzdadır. Daha doğrusu boynumuzda, gırtlağımızın içindedir. Gırtlak bir kutu gibidir. Hatta buna ses kutusu demekte mümkündür. Gırtlağın içerisine yerleşen iki tane kıvrımdır. ...
Devamını OkuProf. Dr. İsmail Koçak-Ses Kısıklığı ve Tedavisi-Tv 360 Doktorum Yanımda Programı ...
Devamını OkuSes telinin bozulmasındaki en temel faktor kendimizdir. Çoğu kişi yanlış bir teknik ile sesini doğru bir şekilde kullanamaz. Toplumumuzun %80’in üzerindeki kişilerde ses kullanım hataları çok belirgin ...
Devamını Oku