Ses kısıklığında bir Ses Patoloğunun değerlendirmesi gerekir. Ardından bir Akustik Analize girerek ses kısıklığının derecelendirilmesi ve objektif verilerin ortaya konması gerekir. Son aşama ise Endoskopik Muaeyenedir. Endoskopik Muayenede ses tellerinin titreşimleri görüntülenir ve buna gore görsel tanılar belirlenir.
Ardından kişinin işitme probleminin olup olmadığı ya da duruş ya da benzer akciğer ya da rezonans probleminin olup olmadığını anlamak için burun muayenesi, akciğer mıuayenesi ve bunlarla ilgili fonksiyon testlerinin yapılması lazım.
Burada hekim hangi testin öncelikli olacağına karar verir. Kişinin kısıklık derecesine göre bunlardan hepsi ya da bir kaç tanesi öncelik alabilir.
Prof. Dr. İsmail Koçak-Ses Kısıklığı ve Tedavisi-Tv 360 Doktorum Yanımda Programı ...
Devamını OkuSes kalitesinde bozulma genellikle sesteki değişim ile anlaşılır. Ya kişi kendi fark eder ya da çevresindekiler fark ederek kişiyi uyarırlar. Genellikle tınıda bir kayıp, seste pürüzlenme, çatallanma, ...
Devamını OkuSes kısıklığı üç temel sistemin bozulmasından kaynaklanır. Sesimizi oluşturan 3 tane bölge vardır: Bunlardan ilki akciğerlerimiz ki bunlar havayı kullanmamızı sağlar. ...
Devamını Oku