Tat duyusunun algılayıcı organları; dil, sert damak, yanak mukozası, bademcik ön kıvrımı, bademcikler, yutak arka duvarı ve yemek borusu girişinde bulunan tat duyusuna spesifik sinirlerin serbest uçlarıdır. Dil üzerinde bu sinir uçlarının yoğunlaştığı tomurcuklara Papilla adı verilir. 4 çeşit papilla vardır: bunlar vallat, foliat, fungiform ve filiform papillalardır. Bunu ise tükrük sağlar.
Koku duyusu çevremizi algılamammızı sağlayan 5 duyumuzdan biridir. Koku duyusu insanın diğer insanla ...
Devamını OkuKoku Testleri psikofizik ve elktrofizyolojik testler olarak yapılır. ...
Devamını OkuHava kirliliği, gürültü kirliliği, çevre kirliliği, görüntü kirliliği kavramlarından sonra önce Avru ...
Devamını Oku